10 Nisan 2023 Pazartesi

Esintiler 2 ( Ne ile mücadele?)

    Mücadele meşakkatli iştir. Ne ile mücadele edersen et; meşakkatlidir. En zoru ise kendinle mücadele etmektir. Hele ki pergelin ucunu doğru yere koymadıysak. Tabii pergelin ucunu doğru yere koymak bir mesele olduğu gibi pergeli doğru yerde tutabilmek de ayrı bir meselidir, vesselam.

   Ama insan evladı değil mi en zor yükleri dahi kaldırmaya muktedir olan. Demiyor mu ayette: "Biz emaneti göklere, yerküreye ve dağlara teklif ettik ama onlar bunu yüklenmek istemediler, ondan korktular ve onu insan yüklendi."

   İnsana yüklenen emanet nedir? Belki bu sorunun cevabını bilebilirsek görevimizi de bu dünyada layık bir şekilde yerine getirebiliriz. Belki o zaman kendimizle yaptığımız içsel mücadelelerimizi, birbirimizle yaptığımız mücadeleleri bir kenara bırakıp, iyileşebiliriz. Ne dersiniz?

   Ya da çözümü çok uzaklarda aramaya devam edelim ve  her mücadele sonunda; kazandığımızı sandığımız geçici zaferlerle ömrümüzü idame ettirelim. Ve bütün çözümlerimiz geçici olsun. Ve böylelikle zaferlerimizin geçiciliği dünyanın geçiciliğinden önde olduğunu bize kanıtsasın. 


İsmail Bal

10 Nisan 2023

02:13

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder