11 Aralık 2019 Çarşamba

Sözün Özü


Zorluklar içinde nice devletler kurduk, nice badireler atlattık. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı için nice mücadeleler verdik. Durduk mu? Kan ağlarken bir tarafımız diğer tarafımız sustu mu? Tabii ki durmadık, tabii ki susmadık. Ancak şurası bir gerçek ki ne kadar güçlü olursak sesimiz o kadar gür çıkmaya başladı. Şimdi ise, hem gücü koruyacak hem de daha fazla gelişmesi gereken bir ülkemiz var. Kirli oyunların döndüğü bu coğrafyada ayakta durmak için ülkemizi daha ileriye götürmek için gelişmeye devam etmeliyiz.

Elbette bu işi hep birlikte yapmalıyız, peki nasıl? Tabii ki aynı rüyayı görerek. Bunun için çocuklarımıza gençlerimize milli değerlerimizi anlatmaktan, anlatmaktan ziyade yaşamaktan geri durmayarak yapmalıyız. Aslında bilinçli gençlik, daha güçlü Türkiye demek.

Türlü kumpaslarla mücadele eden ülkemizin, aynı zamanda bu gençliğin yetiştirileceği en uygun zemini oluşturan elbette bir çok birimimiz var. Ancak bunlardan en önemlilerinden biri de Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT)'dır desek asla hata etmiş olmayız.

Belli bir zamana kadar ABD'nin arka bahçesi olarak anılan teşkilat,  uzun bir süredir yerli ve milli duruşu ile hepimizin gurur kaynağı olmaktadır. Bunun içinde belirli bir dönem yıpratılmak istenmedi mi? Ülkemiz üzerine kurgulanan kirli oyunları, sadece basından izlediğim kadarıyla, Suriye'deki operasyonlarıyla boşa çıkarmadı mı? Güvenliğimiz bu ve buna benzer kurumlarımızla ne kadar sağlam ellerde olursa neslimiz de o düzeyde gelişmez mi? Elbette ki gelişir.

Herkes üzerine düşeni ayrıştırmak için değil birleştirmek için, yontmak için değil yetiştirmek için... yaparsa bu güçlü ülkemiz nice daha güçlü bireyler yetiştirecektir, vesselam.
                Kalın sağlıcakla.
İsmail Bal
2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder